Една од најважните одлуки за опремување што некогаш ќе ја донесете е изборот на софа! Размислете колку време од вашата дневна рутина поминувате во оваа просторија. Опуштање после работа или за време на викендот, гледање телевизија, забава со гости, па дури и спиење - сите тие се активности што се случуваат во вашата дневна соба. Затоа, со вас споделуваме неколку совети кои ќе ви помогнат да ја изберете совршената софа за вашиот дом.


Една од најважните одлуки за опремување што некогаш ќе ја донесете е изборот на софа! Размислете колку време од вашата дневна рутина поминувате во оваа просторија. Опуштање после работа или за време на викендот, гледање телевизија, забава со гости, па дури и спиење - сите тие се активности што се случуваат во вашата дневна соба. Затоа, со вас споделуваме неколку совети кои ќе ви помогнат да ја изберете совршената софа за вашиот дом.

 

Размислете за вашиот животен стил

Одвојте една минута за да го анализирате вашиот животен стил и што можеби “очекувате” од софата. На пример, еден фактор може да биде доколку имате големо семејство. Ако имате кучиња или деца, кожен материјал можеби не е најдобар избор, а тапацирот од ткаенина отпорен на дамки може да биде соодветен. Ако барате начин да се опуштите, можеби ќе сакате да размислите за софи со механизам за спиење. Доколку имате поголем семејство тогаш можеби ви е потребен тросед со двосед. На крај, можеби сакате софата да изгледа модерно и уникатно па ќе се одлучите за некоја аголна софа со уникатен материјал или дизајн. Имањето список со неколку важни „задолжителни работи“ пред да одите на шопинг ќе ви заштеди многу време и напор.

Одредете позиција

 

Dorian Sofa

Треба да размислите и како сакате да ја организирате софа во вашата соба, односно каде ќе ја сместите. Дали троседот ќе го потпрете на ѕид или ќе го изложите на средината од собата? Познавањето на овие детали ќе ви помогне да ги елиминирате сите решенија што не ги задоволуваат вашите потреби.

Мерете и повторно меретe

 Monnalisa Sofa

Никогаш не можете да имате премногу мерења! Оваа фаза од процесот може да доведе до многу грешки, затоа бидете сигурни дека знаете колку голема софа може да издржи вашата просторија. Размислете за висината и ширината. Измерете го просторот, вашите врати и ходници. Иако софата може да биде идеална за вашата дневна соба, можеби нема да се вклопи низ вашата влезна врата или низ тесните места каде што се наоѓаат скалите!

Fati Sofa Bed

Запомнете, доколку се вселувате во нов дом или едноставно сакате да го освежите вашиот со нов и квалитетен мебел, Југоекспорт Стил е тука за вас. Вашите нарачки може да ги направите онлајн, или пак да не посетите во нашите продажни салони каде нашите експерти секогаш ќе ви помогнат во изборот.