При опремување на вашиот нов дом треба да земете неколку значајни фактори во предвид, бидејќи е огромен чекор и ќе сакате да бидете сигурни дека е направено правилно, со оглед на тоа колку голема инвестиција ќе биде.


При опремување на вашиот нов дом треба да земете неколку значајни фактори во предвид, бидејќи е огромен чекор и ќе сакате да бидете сигурни дека е направено правилно, со оглед на тоа колку голема инвестиција ќе биде.

1. Одредете го вашиот дизајнерски стил

Дизајнерскиот стил е најверојатно најголемиот и најважниот фактор што ќе одреди како ќе изгледа вашиот дом и каков мебел ќе одберете. Треба да одберете нешто што ве претставува, но исто така е тренди и безвременски. Постојат неколку општи стилови кои може да ви бидат како насока. Одберете еден од нив во кој најмногу се пронаоѓате и потоа додадете му бои, структура и дизајн кој најдобро ќе ве претставува.

-       Модерен - Карактеристиките кои го сочинуваат модерниот стил на дизајн вклучуваат: структурни елементи, чисти линии, низок мебел, природна светлина, природни материјали и неутрална палета на бои.

Dallas Day Complete

-       Минималистички – Како што кажува неговото име, овој стил вклучува чист, минимален изглед. Вклучува широк простор, помалку елементи, монохроматски палети на бои и е многу едноставен. Ѕидовите се обично празни, или со многу малку декорации.

Artemide Day Complete-       Скандинаваски – овој стил вклучува дрвен акцент на просторијата, природна светлина, зеленило и минимална естетика. Боите се неутрални, пастелни и најчесто во сина или зелена нијанса. Мебелот е обично со чисти линии и од природен материјал.

S-Gemma Velvet Sofa

-       Индустриски – кај овој стил ќе забележите дека главен елемент е отвореноста – изложени цигли, уникатни материјали и текстури, потемни бои со акцент на тула, бетон или дрво.


Ruffino Corner Sofa

2. Одредете буџет

Вашиот буџет е клучен дел од опремувањето на вашиот дом и исто така ќе ве води во изборот на вистинските парчиња. Прво, најдоброто нешто што треба да направите е да почнете да штедите што е можно порано. Вашиот буџет ќе ви помогне да одредите на кои делови да заштедите, а на кои да вложите повеќе. Започнете со купување на најважните работи според вас.

 3. Создадете кохезивен дизајн

Создавањето на беспрекорен “проток” на дизајнот од соба во соба е крајната цел. Вашиот дом треба да раскаже една синхронизирана приказна.